Editörün Köşesi

Aylık Kültür Dergisi Cins, Haziran sayısında ‘gidenleri’ selamlıyor. “İnsan Gitmekten Yapılmıştır” diyen CİNS; yolu, yola çıkmayı ve yolda olmayı bütün yönleriyle ele alıyor. Kapak söyleşisini sürekli yolda olan Ömer Lekesiz’le yapan CİNS, ‘yol neresidir, nereye gider’ diye soruyor.

“İNSAN GİTMEKTEN YAPILMIŞTIR” kapağıyla çıkan CİNS’te bu ay zengin bir içerik okuyucuları bekliyor. ‘Gitmek fikri’nin bütün yollarını, enine boyuna masaya yatıran CİNS, gündemi de gündemde kalmayarak izliyor. Şahkurt Emirdağlı, Endüstriyel Futbola Kısa Bir Ara başlıklı yazısıyla, Leicester efsanesinin perdesini aralıyor. Neşe Kutlutaş ise Raşid Behbudov’un Ayrılık şarkısının nasıl yasaklandığını ele alıyor.

***

Cins, Haziran sayısında da kadrosunu genişletmeye devam ediyor. Necip Fazıl Kısakürek Hikâye Ödülü’nün sahibi usta hikayeci Güray Süngü artık yazılarıyla Cins’te! Geçen ay ilk yazısıyla CİNS’e katılan Talha Hakan Alp ve minyatürü modern bir dile çeviren Murat Palta da çalışmalarına devam ediyor.

CİNS’in Haziran sayısı yine çok sayıda güzel söyleşiye ev sahipliği yapıyor. ‘Gitmek fikri’ üzerine konuşan Ömer Lekesiz’in yanı sıra CİNS’in mikrofon uzattığı diğer isimler şöyle: Balkan Türk müziğinin üstadı Aluş Nuş. Osmanlı fantazyası romanıyla dikkat çeken Uğur Batı ve Suriye’den ülkemize göç eden akademisyen Mahmut el- Hüseyin.

Ayrıca yazılarıyla Neşe Kutlutaş, Mustafa Çiftçi, Serdar Tuncer, Bülent Akyürek, Fikri Akyüz, Ercan Yıldırım, Güven Adıgüzel, Hayati İnanç ve Talha Hakan Alp’in yanı sıra pek çok isim yer alıyor.

ORTA SAHA’DA KALPLERE GİDEN BİR ARİF

Cins’in ORTA SAYFA’sı bu ay Türkiye’nin en önemli âlim ve arif kişilerinden Abdülhakim el-Hüseyni’yi ağırlıyor. Büyük arifin gönül yolculuğu Cins Haziran’da…

CİNS’TE CİNS BİR ŞAİR: CAHİT ZARİFOĞLU

Haziran ayının NS KAFA’sı ise modern Türk şiirinde endi özel ülkesini kuran büyük şair, Cahit Zarifoğlu. Zarifoğlu’nun zor ve sıradışı biyografisi, Cins Kafa’da!

Haziran sayısının CİNS ŞİİR sayfası ise bu ay yine efsane bir şiire ev sahipliği yapıyor: Gry Snyder‘in Çocuklar İçin şiiri, Sinem Bulur çevirisiyle ‘Cins Şiir’in tam ortasında.